Vene

Purjehduksessa vene on keskeisessä roolissa. Veneemme Elan 40 “Ann-Marie”, vuosimalli 2003, on monella tavalla täydellinen koulutus- ja chartervene.

Turvallisuus ja purjehdusominaisuudet

Vene on riittävän iso Itämeren olosuhteisiin ja sen tasapainoinen runko yhdessä syvän kölin ja tehokkaan peräsimen kanssa tekevät veneestä turvallisen ja samalla varsin ketterän. Vene käyttäytyy ennustettavasti ja pysyy helposti ohjaajan kontrollissa. Hieman kookkaampi Racing-masto ja iso purjepinta-ala mahdollistavat viihtyisää purjehtimista myös kevyillä tuulilla. Samaan aikaan purjehtii Ann-Marie purjeiden hyvien reivaus- ja säätömahdollisuuksien ansiosta tasaisesti ja turvallisesti myös kovemmissa keleissä. 

Tilat ja mukavuus

Elan 40:n istuinkaukalo tarjoaa erinomaisen työskentely- ja oleskelutilan koko miehistölle. Hyvä ergonomia ja käytännöllinen sekä avara tila tekevät purjehtimisesta nautinnollista ja oppimisesta helppoa ja tehokasta. Veneen istuinkaukalossa ja kannella pystyy liikkumaan vaivattomasti sekä turvallisesti. Tämä on erityisen tärkeää, kun harjoitellaan esimerkiksi erilaisia purjehdusmanöövereitä.

Veneessä on kaikki tarvittavat mukavuudet kuten mm. iso ja hyvin varusteltu pentteri, tilava vessa, juomakelpoista vettä hanasta, kuumaa vettä myös uimatason suihkusta, sisä- ja ulkokaiuttimet sekä lämmitin. 

Retkipurjehduksia ajatellen löytyy 7 nukkumapaikkaa kolmessa erillisessä kahden hengen hytissä sekä salongissa, mikä takaa kaikille riittävästi omaa tilaa.

 

Rungon pituus: 11.90 m / Vesilinjan pituus: 10.24 m / Leveys: 3.83 m / Syväys: 2.05 m / Paino: n. 7900 kg / Kölin paino: n. 2550 kg / Moottori: Volvo Penta 38 hv / Vesitankit yhteensä: 250 l / Dieseltankki: 150 l

Kippari

Olen 41-vuotias kokenut matkapurjehtija, joka viihtyy myös kilparadalla. Vuonna 2023 minusta tuli QuoVadis Sailingin uusi omistaja, rehtori ja pääkouluttaja.

Rakkauteni purjehdukseen syttyi jo nuorena seilatessani isäni kanssa 90-luvulla Itä- ja Välimerellä. Purjehdusopettajana ja kipparina pidän tärkeänä, että kursseilla ja muissa purjehdustapahtumissa voi oppia purjehtimaan ja kokea purjehduksen ilon turvallisessa, positiivisessa ja innostavassa ilmapiirissä. 

Päätyökseni toimin liikunnanopettajana ja opettajaopiskelijoiden ohjaajana. Purjehduksen kouluttajana ja kipparina pystyn erinomaisesti yhdistämään intohimoni purjehdukseen sekä tietoni laadukkaan opetuksen ja yhteistoiminnan periaatteista.

Pätevyydet ja kokemus:

  • Auktorisoitu purjehduksenopettaja (PORY ry)
  • Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja / International Certificate of Competence (Traficom)
  • Vuokraveneen kuljettajakirja (Traficom)
  • Suomen Navigaatioliiton tutkinnot: saaristo-, rannikko- ja avomerilaivuri
  • RYA Day Skipper – teoriakurssi
  • Vuorovesikurssi Ranskan Bretagnessa
  • Runsaasti purjehdus ja kilpailukokemusta erilaisilla köliveneillä

Sijainti

QuoVadis – Sailingin kotisatamana toimii Merihaan veneseuran laituri Tervasaaressa.