Purjehtijakurssi

Started on 15/09/2022

Purjehtijakurssi on tarkoitettu aloittelevalle purjehtijalle. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta purjehduksesta tai veneilystä. Purjehtijakurssilla opit käytännössä toimimaan purjeveneen miehistön jäsenenä. Opit sanastoa, solmuja, ohjailua, rantautumista, purjeiden käsittelyä, turvallisuutta veneessä ja satamamanöövereita.

Tavoitteena on oppia purjehduksen perustaidot. Kurssin minimikesto on 32 tuntia. .

Purjehtijakurssin sisältö jakautuu teoriaosuuteen ja käytännön harjoituksiin painopisteen ollessa itse vesillä tapahtuvassa purjehduksen harjoittelussa. Useimmiten kurssit järjestetään ns. pitkänä viikonloppuna; torstai ja perjantai-iltoina tutustutaan veneisiin, harjoitellaan käytännössä purjeiden käsittelyä ja käytännön harjoituksia jatketaan  lauantaina ja sunnuntaina.. Teoriatunnit voidaan pitää myös aikaisemmin kevään aikana. Kursseilla on käytössä oppimateriaalina Purjehtimaan kirjanen. Kurssin hinta on 460€. Lisäksi tulee kurssiaineisto 25€.

Kurssi toteutetaan joko satamakurssinaî tai retkikurssina. Satamakurssilla lähdetään aamusta merelle ja palataan illalla takaisin samaan satamaan. Retkikurssilla opetellaan purjehdustaitoja purjehtien sopivia päivämatkoja ja illaksi saavutaan eri retkisatamiin. Retkipurjehduksilla yövytään ja ruokaillaan veneessä tai saarissa. Ruoka hankitaan ja valmistetaan kurssilaisten toimesta. Kysy mahdollisuutta toteuttaa kurssi omalla veneelläsi.

Kurssin tavoitteena on auttaa oppilas purjehduksen pariin ja antaa tarvittavat teoreettiset ja käytännön taidot siten, että oppilas selviytyy kaikista purjeveneen miehistön jäsenen tehtävistä veneessä. Kurssin jälkeen oppilas osaa ohjata venettä nostaa, laskea, reivata ja säätää purjeet olosuhteiden mukaan, ankkuroinnin ja rantautumismanööverit väistämissäännöt ja päivänavigoinnin perusteet, purjehdussanaston peruskäsitteet sekä ottaa huomioon herkän meriluonnon ja hyvät merimiestavat.

Tarjoamme myös neuvonta-, kippari- ja siirtopurjehduspalveluja. Kursseja myös englannin kielellä.

Join this course

    Olen kiinnostunut:
    PurjehduskurssiYrityspurjehdusIltaseiluuSaaristopäällikkö kurssiRannikkopäälikkö kurssiVapaaehtoiset tutkinnotMuu