Purjehtijakurssi

Pvm lokakuu 26, 2020

Purjehtijakurssi on tarkoitettu aloittelevalle purjehtijalle. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta purjehduksesta tai veneilystä. Purjehtijakurssilla opit käytännössä toimimaan purjeveneen miehistön jäsenenä. Opit sanastoa, solmuja, ohjailua, rantautumista, purjeiden käsittelyä, turvallisuutta veneessä ja satamamanöövereita.

Tavoitteena on oppia purjehduksen perustaidot. Kurssin minimikesto on 32 tuntia. .

Purjehtijakurssin sisältö jakautuu teoriaosuuteen ja käytännön harjoituksiin painopisteen ollessa itse vesillä tapahtuvassa purjehduksen harjoittelussa. Useimmiten kurssit järjestetään ns. pitkänä viikonloppuna; alkuviikon iltoina on teoriaosuus ja purjehdukseen varataan viikonloppu torstaillasta alkaen. Teoriatunnit voidaan pitää myös aikaisemmin kevään aikana. Kursseilla on käytössä oppimateriaalina Purjehtimaan kirjanen. Kurssin hinta on 400€. Lisäksi tulee kurssiaineisto 35€.

Kurssi toteutetaan joko satamakurssinaî tai retkikurssina. Satamakurssilla lähdetään aamusta merelle ja palataan illalla takaisin samaan satamaan. Retkikurssilla opetellaan purjehdustaitoja purjehtien sopivia päivämatkoja ja illaksi saavutaan eri retkisatamiin. Retkipurjehduksilla yövytään ja ruokaillaan veneessä tai saarissa. Ruoka hankitaan ja valmistetaan kurssilaisten toimesta. Kysy mahdollisuutta toteuttaa kurssi omalla veneelläsi.

Kurssin tavoitteena on auttaa oppilas purjehduksen pariin ja antaa tarvittavat teoreettiset ja käytännön taidot siten, että oppilas selviytyy kaikista purjeveneen miehistön jäsenen tehtävistä veneessä. Kurssin jälkeen oppilas osaa ohjata venettä nostaa, laskea, reivata ja säätää purjeet olosuhteiden mukaan ankkuroinnin ja rantautumismanööverit väistämissäännöt ja päivänavigoinnin perusteet purjehdussanaston peruskäsitteet ottaa huomioon herkän meriluonnon ja hyvät merimiestavat.

Tarjoamme myös neuvonta-, kippari- ja siirtopurjehduspalveluja. Kursseja myös englannin kielellä.

Ilmoittaudu kurssille

Olen kiinnostunut:
PurjehduskurssiYrityspurjehdusIltaseiluuSaaristopäällikkö kurssiRannikkopäälikkö kurssiVapaaehtoiset tutkinnotMuu